informatie

Algemene zaken

Reisdocumenten

Wanneer je een naar Spanje op vakantie gaat dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart.

Tijdsverschil

In Lloret de Mar is er geen tijdsverschil met Nederland.

Taal

In Lloret de Mar wordt Spaans gesproken, specifieker het Catalaans; een dialect in het Spaans waardoor het ook voor Spaanssprekende mensen lastig is de taal te volgen. In Lloret de Mar spreekt men over het algemeen prima Engels en in sommige bars spreekt men ook Nederlands, uiteraard ook in alle Nederlandse kroegen, bars, clubs en discotheken in Lloret de Mar. Voor Lloret de Mar geldt: hoe dichter men bij het centrum zit, hoe beter men in staat is andere talen te spreken.

vlag-lloret-de-mar

Vergelijk direct de goedkoopste jongerenvakanties naar Lloret de Mar

Strand

Lloret de Mar is gelegen aan een mooie uitgestrekte baai van dertienhonderd meter breed, omgeven door rotsen en bedekt met fijn zand; de ideale plek om lekker bruin te worden, uit te brakken en jezelf weer op te laden voor een nieuwe avond stappen. Er zijn verschillende faciliteiten zoals standtenten en kioskjes en er zijn volop ligbedden en parasols beschikbaar tegen een kleine betaling.

Lees meer over de stranden in en rondom Lloret de Mar!

Siësta

Van 12 uur ’s middags tot 16 uur ’s middags lekker shoppen? In Spanje houden ze op deze tijden siësta waardoor veel winkels en openbare gelegenheden gesloten zullen zijn, in Lloret de Mar valt dit enigszins mee vanwege de grote hoeveelheid toeristen die hier in de zomer verblijven.

Geldzaken

In Spanje betaalt men net als in Nederland met Euro’s, er kan bij de meeste pinautomaten gewoon met een Nederlandse pas worden gepind. Wel is hierbij aan te raden te kiezen voor pinautomaten met daarbij een vestiging van de betreffende bank die op dat moment ook open is omdat het nog wel eens gebeurt dat passen ingeslikt worden door de pinautomaat. Het gemiddelde prijsniveau in Lloret de Mar ligt hetzelfde als dat in Nederland. In Spanje geeft men bij drink- en eetgelegenheden een gemiddelde fooi van 5 à 10% van het totaalbedrag maar dit staat natuurlijk geheel vrij, let wel op dat het bij sommige restaurants al bij de prijs is inbegrepen onder het mom van service.

Gezondheid

Om naar Spanje te reizen zijn vaccinaties niet nodig.

Water

Kraanwater is drinkbaar, maar smaakt sterk naar chloor; daarom wordt het voor Nederlanders aangeraden om flessen drinkwater te kopen.

busreis-busreizen-lloret-de-mar
Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in en rond Lloret de Mar is zoals in alle badplaatsen in de Costa Brava goed geregeld. Er rijden bussen tussen de verschillende badplaatsen in de Costa Brava en vanuit Blanes is het mogelijk de trein te pakken naar andere plaatsen en ook naar Barcelona! Naast openbaar vervoer kun je natuurlijk ook kiezen voor een Taxi, welke in Lloret de Mar niet duur zijn. Tip hierbij is om van te voren een prijs af te spreken én let op: ’s avonds en ’s nachts ligt de prijs altijd hoger dan overdag!

Uit eten

Uit eten in Spanje is heel gevarieerd, van gezellige Spaanse tapasbarretjes tot oer-Hollandse patat of turkse pizza. Goedkoper eten? Eet aan de bar in plaats van aan tafel, het scheelt je 10 tot 15% en je kunt meteen kijken hoe je eten bereid wordt!

Lees meer over eten in en rondom Lloret de Mar!

Bekijk ook:
Appartementen Blanco Y Negro **

hotel club siofok

Eenvoudige appartementen voor een super prijs. Midden in het uitgaansgebied, ideaal voor feestliefhebbers!

€139,-

Handige tips & blog

Hoe geniet je maximaal aan de Costa Brava!

Wanneer je aan zon, zee en strand denkt, dan denk je automatisch aan de Costa Brava! De Costa Brava in Spanje staat garant voor een zonnige en warme zomer, met...

Summer Carnival in Club Moëf Gaga

Summer Carnival in Lloret de Mar Lloret de Mar kent veel grote clubs en discotheken. Een van deze clubs is Moëf Gaga, met een historie van maar liefst 65 jaar...