feesten

10 Tips om te genieten zonder kater!

Katers vermijden of bestrijden

Katers zijn de grootste vijand van elke vakantieganger in Lloret! Ontzettend lekker drankjes drinken, maar het liefst de volgende ochtend geen kater. En exact daarom hebben wij voor jou de allerbeste tips op een rij gezet om die zo ontzettend gevreesde kater na het Lloret de Mar uitgaan te voorkomen en jou vakantie weer een stukje beter te maken!

Algemeen: water is je beste vriend!

Het maakt helemaal niets uit of je vóór, tijdens of na het stappen water drinkt, maar het verminderd altijd je kater. Een kater wordt namelijk veroorzaakt door een tekort aan vocht in de hersenen, de alcohol onttrekt deze namelijk uit de hersenen en dit zul je dus moeten aanvullen om een kater te voorkomen.

Vergelijk direct de goedkoopste jongerenvakanties naar Lloret de Mar

Voor het stappen

Een vette stevige maaltijd

Zoals velen onder jullie zelf al ervaren zullen hebben word je aanzienlijk sneller dronken met een lage maag. Dat is natuurlijk wel wat je uiteindelijk wil, maar het zorgt wel voor een immense kater de volgende ochtend. Eet dus voor het stappen lekkere vette hap. Het vet zorgt namelijk voor een laagje in de maag die de alcohol insluit tijdens het verteringsproces. Hierdoor wordt minder vocht onttrokken uit de hersenen en zal je kater dus minder zijn!

Melk

Net als vette hap zorgt melk voor een slijmlaagje op de maagwand. Deze beschermt de maag en zorgt er tevens voor dat je niet hoeft over te geven van de alcohol die je drinkt. Drink melk wel alleen vóór de eerste alcohol, want tijdens heeft het een negatief effect. Kies dan voor water!

Tijdens/na het stappen

Geen shoarma en andere vette hap

Voor velen een vast ritueel om na het stappen nog even wat lekkers te eten in de vorm van shoarma, döner of andere vette hap. In deze vette hap zit namelijk zout dat nog eens extra vocht uit het lichaam onttrekt, dus het versterkt in wezen je kater de volgende ochtend wanneer je al veel gedronken hebt.

Tijdens het slapen

Slaap zonder kussen

Het ligt misschien net iets minder lekker, maar heb je een keer wat meer gedronken dan doe je er beter aan zonder kussen te slapen. Je wordt niet draaierig en het bloed stroomt beter door je hoofd waardoor een kater de volgende ochtend verminderd wordt.

De volgende morgen

Vermijd koffie of energiedrank

Geen koffie of energiedrank voor jou de volgende ochtend, dit onttrekt het vocht uit je lichaam. Je voelt je op korte termijn heerlijk fit, maar naar mate de dag voorbijgaat blijf je last houden van de kater terwijl deze anders in de loop van de dag volledig verdwijnt!

Cola, bananen en eieren

Drie geweldige producten om jouw ochtend na het stappen beter te maken. Drink cola op je maag tot rust te brengen en je misselijkheid te verminderen. De bananen en eieren zorgen voor een snellere afvoer en vertering van de alcohol.

Zo, dat waren ze! Een rijtje toffe tips tegen een kater, heb je aanvullingen? Drop ze dan uiteraard in de reacties en samen jullie vakantie in Lloret de Mar nog een tikkeltje beter!

Bekijk ook:
Appartementen Blanco Y Negro **

hotel club siofok

Eenvoudige appartementen voor een super prijs. Midden in het uitgaansgebied, ideaal voor feestliefhebbers!

€139,-

Handige tips & blog

Hoe geniet je maximaal aan de Costa Brava!

Wanneer je aan zon, zee en strand denkt, dan denk je automatisch aan de Costa Brava! De Costa Brava in Spanje staat garant voor een zonnige en warme zomer, met...

Summer Carnival in Club Moëf Gaga

Summer Carnival in Lloret de Mar Lloret de Mar kent veel grote clubs en discotheken. Een van deze clubs is Moëf Gaga, met een historie van maar liefst 65 jaar...