informatie

How-to: omgaan met de zon!

Overleef de warmte in Lloret

De zon, we zijn er dol op! Bij de eerste zonnestralen trekken we massaal de korte broekjes en mouwloze shirtjes uit de kast. Maar de invloed van de zon heeft ook minder positieve effecten. Het is dan ook altijd belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon, maar met de zomer voor de deur en de zon die zichzelf net iets vaker laat zien, is het nog belangrijker. Met deze tips zul jij op vakantie niet verbranden, en met een prachtig bruin kleurtje thuiskomen!

Smeren, smeren, smeren!

De belangrijkste tip: geniet van de zon, maar denk heel goed aan de verzorging van je huid. Dat betekent: smeren, smeren en smeren! Kies een SPF (Sun Protection Factor) die bij jouw huidtype past. Het beste kun je je goed laten adviseren bij de apotheek of parfumerie, maar in principe geldt: hoe lichter je huid, hoe hoger de beschermingsfactor die je nodig hebt. Bij de eerste zonnestralen is een hoge bescherming (vanaf 20 SPF) echt een must voor elk huidtype. Ben je bang dat je niet bruin wordt als je een hoge factor gebruikt? Onzin, je bruine leur bouw je met een hoge factor geleidelijker op, en blijft daarom ook veel langer zitten.

Vergelijk direct de goedkoopste jongerenvakanties naar Lloret de Mar

Laat je huid wennen

Daarnaast is het belangrijk dat je je huid al eerder aan de zon laat wennen. Het is dus niet verstandig om op vakantie in een warm land opeens uren achter elkaar te gaan bakken, terwijl je daarvoor nauwelijks zon hebt gezien. Het is slim om een beetje op te bouwen, zodat je huid aan de zon kan wennen. Ga bijvoorbeeld als het lekker weer is even in de zon zitten, of loop in je pauze even buiten een rondje als de zon schijnt. Ook door af en toe onder de zonnebank te gaan kan je je huid laten wennen aan zonlicht. Daarnaast moet je je ongeveer 30 minuten voor je de zon ingaat insmeren. De meeste zonnebrandcrèmes moeten even inwerken voor ze bescherming bieden. Let bij het smeren op dat je niet te zuinig bent, veel mensen smeren te weinig zonnebrandcrème op waardoor ze alsnog kunnen verbranden. Neem per lichaamsdeel ongeveer een theelepel zonnebrand en smeer deze goed uit. Ook moet je regelmatig opnieuw smeren, door transpiratie, zwemmen en afdrogen kan de bescherming namelijk verminderen. Het is belangrijk de zon te vermijden tijdens de heetste uren van de dag, dus tussen 12:00 en 15:00. Je zou bijvoorbeeld in die tijd even kunnen gaan lunchen, of een lekkere siësta houden.

Ben je toch verbrand? Dan komende de volgende tips goed van pas:

  • Heb je ontzettende last van pijn, zwelling van de huid en jeuk? Neem dan een aspirientje in. Je kunt om de vier uur twee aspirientjes innemen voor de ergste pijn.
  • Maak een doek nat met koud kraanwater of doe er wat ijsblokjes in. Houd het voor 10-15 minuten tegen je verbrande plek aan en herhaal dit gedurende de dag. Zorg dat je het kompres om de paar minuten vervangt, want de doek zal snel warm worden door je huid.
  • Het is altijd al heel gezond om veel water te drinken, maar als je verbrand bent is het extra aan te bevelen. Water helpt namelijk om je lichaam en de huid te herstellen.

Bekijk ook:
Appartementen Blanco Y Negro **

hotel club siofok

Eenvoudige appartementen voor een super prijs. Midden in het uitgaansgebied, ideaal voor feestliefhebbers!

€139,-

Handige tips & blog

Hoe geniet je maximaal aan de Costa Brava!

Wanneer je aan zon, zee en strand denkt, dan denk je automatisch aan de Costa Brava! De Costa Brava in Spanje staat garant voor een zonnige en warme zomer, met...

Summer Carnival in Club Moëf Gaga

Summer Carnival in Lloret de Mar Lloret de Mar kent veel grote clubs en discotheken. Een van deze clubs is Moëf Gaga, met een historie van maar liefst 65 jaar...